Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2013 04:10 - За мутра ли се мисли БТВ?
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 28176 Коментари: 38 Гласове:
25

Последна промяна: 31.07.2016 12:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За мутра ли се мисли БТВ?

bTV Media Group пак се нацупи и вкара цялата страна в поредния си махленски скандал

Както каза един много уважаван от мен приятел по Коледа, "Проблемът на някой журналистки и други обществени дами в държавата е, че ако са държали в ръка члена на някой велможа, смятат, че са станали силни и могъщи като него."  Изцепките на Миролюба Бенатова покрай събитията с любимия на властта Цар Киро, интимните дебри любовните и сокове, споделяни със самотният като куче в Бояна - свирещ и рисуващ премиер Борисов, са показателни! Долната статия ми харесва, затова я пускам с малки съкращения. 

image

Рекламен "Листопад": Дори да не излъчва, БТВ пак ще бъде с рекорден рейтинг!

Телевизията се опитва да рекетира, като предлага негледаемите си програми в пакет.  Зад разразилата се война между телевизията и фирмите, които разпространяват сигнала обаче се крият интереси свързани с разпределението на рекламни бюджети за десетки милиони левове. Каква е схемата?  БТВ предлага рекламни тарифи основани на рейтинг точки, които са обвързани с часовите пояси и и рейтинга, който притежават съответните програми. Тук обаче се намесват рейтинговите агенции, които на практика отчитат кое предаване се гледа повече и кое не. Как точно действа митичната пийпълметрия обаче е тайна, защото не се знае нито къде са поставени устройствата, отчитащи зрителския интерес, нито се изяснява начина, по който се събира информацията.

Така се стигна до абсурда от 2005 г., когато по време на профилактика на предавателите от БТК, БТВ отчете потресаващ 70% пазарен дял. Оказва се, че хората са гледали втренчено черния екран като омагьосани от Кашпировски!


image

Любимците на медията 

image

Това обаче по никакъв начин не се отрази на събираните от телевизията суми за рекламни кампании. А фактът, че един от тогавашните собственици на TV PLAN/TNS Кънчо Стойчев отчел невероятното постижение без аналог и рекламният capo di tutti capi Красимир Гергов са съдружници в голф-игрище е един маловажен детайл. А въпросът дали не представлява нелоялна конкуренция включената от БТВ в рекламните договори клауза за бонуси на фирмите, които не дават реклами в други телевизии остана да виси във въздуха. Зад настоящата кабелна война стоят далеч по-груби търговски практики, които граничат с рекетьорските прийоми на дебеловратите от 90-те години. 

На практика БТВ в момента се опитва да изнудва операторите да купят тотално негледаемите си телевизионни канали от групата в пакет.


Това напомня и на практиката в края на 80-те години трудовете на Тодор Живков да се купуват в комплект с готварски книги и поредицата за Винету.  По този начин обаче проваленат BTV Cinema и залязващата BTV Action вървят в комплект с БТВ. Операторите нямат право да се откажат от негледаемите програми ако искат да излъчват изобщо сигнал от телевизията. И за да затвърди странните си прийоми на търговски преговори от БТВ са решили в пъти да увеличат стойността за предлаганите си негледаеми програми. Въпросът сега е ако сигналът бъде прекратен и БТВ престане да се излъчва по кабел и сателит в половин България, дали рейтингите давани традиционно от агенциите, ще отчетат някакво намаление. Надали. Все пак огромната част от зрителите предпочитат да се „взират“ в тъмен екран, докато БТВ не излъчва. Така че рекламодателите трябва да спят спокойно. Дори никой да не излъчва БТВ, телевизията пак ще има рекорден рейтинг и пазарен дял. Така „Листопадът“ ще продължава безкрай. Докато някой най-накрая не реши да дръпне шалтера. Този път завинаги.

Източник: http://www.novini.bg

Моето мнение - Господ преди да прибере някого, първо му взема ума! 

След скандалите с Бенатова, с които загубиха около 25 % от рекламните си приходи, миналата есен, след минимия побой над оператора им - при протестите на Орлов мост, които те така и не излъчваха, това е само още една брънка в шизофреничната лудост обзела българската медийна гилдия, която вече се усеща като проститутка изоставяна от най-верния си клиент - властта и която с отчаянието на влюбена се вкопчва, готова на всичко.

Грешката на БТВ е, че се държи като мутра и монополист, докато тя не е нищо повече от лесно заменима компаньонка. При това, глупавичка! 

image

Враговете на БТВ 

БТВ нямат ефирно покритие в около 41% от територията на страната. В момента те получават такова от Булсат и кабелните оператори не само безплатно, но дори им се плаща за това - вместо да е обратното! И грешката на кабеларките бе, че досега въобще са плащали на телевизията някакви пари. Би следвало БТВ дори да отчита част от рекламните си приходи към кабеларките, в противен случай те могат просто да спират сигнала на БТВ при реклама и да излъчват своя такава. Защо не са го правили? За мен обяснението е само в доста бавната съобразителност на българина, да надушва къде има печалба и как да прави бизнес. Не е късно обаче да се направи.  Най-лесното за Булсат и кабелните оператори е да отрежат телевизията и да я заменят с някоя друга програма, дори това да им коства известен, но сравнително малък финансов ресурс. Ситуацията е подобна на следната. Ротен командир на рота има възможност със загуба на 10 човека да парира цяла противникова дивизия и да и причини загуби в жива сила съизмерими с размера че и отгоре. Би трябвало да е идиот ако не го направи. Като борсов спекулант всеки знае, че е нужно да се загуби известно макар и малко количество пари, за да се спечели повече. Случая е същия. Ако кабелните оператори и Булсат решат, само с около 5%-10 % загуби на зрители за няколко месеца, биха съсипали БТВ от 6 месеца до 1 година, лишавайки ги от покритие, от значителен спад в парите за реклами в милиони. Стане ли това, кабеларките и Булсат ще могат да командват условия. 

image

Какво излъчват БТВ?  

Новини? Няма и следа от такива!  От 1 час,  колкото са вечерните им новини - около 22 минути са заети с реклами на хапчета против диария, прах за пране,  евтини мобилни телефони за идиоти и собствените им предавания.  Телевизията е  за хора с ниско IQ под 90 т. и за пенсионери.  Тези хора и без това нямат нито кабелна телевизия, нито са абонати на Булсат, така, че мрежите не биха загубили много клиенти дори да клъцнат правителствената ТВ.  Сериали, тъпички предавания в които  грознички стари моми или някакви особи, по няколко пъти разведени ни учат на морал, врачки, министри, политици. Говоритете им не  правят разлика между стокова и фондова борса, не знаят английски и от години наричат Фондовата борса в Ню Йорк - стокова!  Включително тази вечер!   Но аз не се чудя на тях, а на глупавите им рекламодатели.   При основно пенсионерска публика, какво  има смисъл да се рекламира?  Истинска загуба на пари да се рекламира друго освен; евтин прах за пране,  къде - в кои магазини има намаление и личните телефони на джипитата за бабите.  Невероятно е, че все още има банкери, мениджъри на компании, и директори които дават  стотици хиляди за реклами в медия гледана основно от полу-идиоти и от за съжаление най-бедната част на населението - пенсионерите.  Имам силно съмнение в качеството на тези компании и банки, защото - ако някой си хвърля парите на вятъра, с какво качество са предлаганите от него продукти или услуги?

Мнението ми е, че ще наблюдаваме как в следващите 5-10 години, ефирните телевизии в България отиват по следите на вестниците, във вечните ловни полета, или в полуживото царство на сенките.  Неслучайно БТВ се мъчи да навлиза  в Интернет и измисли какви ли не сайтове, само и само да държи контрола над дезинформацията и рекламния си пазар. Това обаче едва ли ще се получи.

Властта към българския народ - "Мрете безропотно гяури!"
Правителството забрани носене и издигане на българското знаме във Варна!
Реклама в Интернет - заблуди в печалбите покрай нея

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ
...
image



Гласувай:
26



1. borsi - Булсатком намалява таксата заради спрените програми на bТV Media Group
03.01.2013 04:56
Булсатком преустанови излъчването на програмите на bТV Media Group и ще компенсира абонатите си с отчисления от таксите http://news.ibox.bg/news/id_1521276160
цитирай
2. chavdar01 - ТОЧНО ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТЪПВА С БТВ!
03.01.2013 09:28
А И НЕ САМО С НЕЯ.
И БЕЗ ТОВА ОТ НАШИТЕ ПАРИ ЖИВЕЯТ!!!
ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ТОВА!!!
цитирай
3. patzolino - Долу ьТВ!
03.01.2013 13:53
Долу и ьТВ Мафия Груп!
цитирай
4. mamkamu - По принцип телевизията, като пр...
03.01.2013 13:56
По принцип телевизията, като продукт остана да се консумира главно от пенсионери и хора с нисък интелект. Не само БТВ :)
цитирай
5. nicodima - Който има време да прочете и това!
03.01.2013 14:12
http://www.capital.bg/biznes/media_i_reklama/2012/12/28/1976053_purvi_bitki_v_predstoiashtata_voina_za_efira/

Доста правдоподобно звучи!
цитирай
6. kakvonovo - Хранилките или кое как в медиите
03.01.2013 14:19
Радвам се, че пишете остро по върпрос създал поредната "буря в чаша вода". БТВ е еврейска хранилка, както и останалите водещи се на Мърдок телевизии в бившите соц страни. Това си е част от еврейската инвазия по света както и емблематичното "отворено общество" и неправителствените организации.

Прочетете надписите след предаванията, разгледайте списъка на "гостите" е което и да е предаване и няма да откриете нито един българия, всички (което значи над 95%) са евреи, цигани или подлоги на едните или другите! Всички те плюят без да спрат по българското и българите. Изкарват ни тъпи и мързеливи, крадливи и какво ли не! А бе не ми се пише .... мислете бе !

Това е схема вдигнала знамената на човешките права и екологията и ликвидираща света на белите хора.

Основните съюзници са циганите и другите послушни малцинства от небял произход.
цитирай
7. borsi - . . БТВ никога не е била на Мърдок. ...
03.01.2013 16:09
kakvonovo написа:
..


БТВ никога не е била на Мърдок. Лъжеха така, защото бе по-удобно вместо да признаят, че е била на Гергов, който още си командори в нея.
цитирай
8. urilozev - Поздрав
03.01.2013 17:33
за написаното и хубави дни занапред.
цитирай
9. kamosutrov - Привет и от мене!
03.01.2013 17:39
Нямаш представа от кога не гледам БТВ. Но бабите гледат турските сапунки.
цитирай
10. saportok - За съжаление в България всеки с м...
03.01.2013 18:11
За съжаление в България всеки с малко власт изнудва хората.
цитирай
11. mirachopi - Махленски скандал са точните думи.
03.01.2013 18:15
Аз съм потребител на Булсатком,малко по неволя защото от чужбина друг вариант няма,е има със сателит без карта,търсейки честоти.Както и да е ,но зад агледам любимите ми Дискавъри и Хистори и разни други подобни,плащам пълния пакет на гореспоменатите.Те ме дразнят по много параграфи,но сега съм по-възмутена от "бтв'',защото се взеха ама много насериозно,смятайки че сме длъжни да им гледаме повторенията на турските сериали или шоутата им.Яд ме е че ми нарушават душевния мир въвличайки ме в техните спорове,отвориш вестинк те там,отвориш нета и там и по каналите пак те,аман от обяснения.Склонна съм да вярвам обаче че Булсатком укриват абонати, в Испания имат хиляди потребители,дестки хиляди за да бъдем точни,задължават ме с абсурдни клаузи в договора знаейки че като искам да гледам ще синалягам парцалите.Но четейки горните коментари а и статията се замислих и ми то верно че аз по бтв май нищо негледам,совен новините им понякога.Всички които харесвах веше не са там,да започнем от Миглена Ангелова,Иван и Андрей,предаванията на Халваджиян.Там остана Слави,които ама мнго харесвах обаче..вече не,май за да остане той се промени преди много години.Що ли?Интереса му разклати феса.
цитирай
12. alexalexalex - БТВ тоя път ще го отнесе, май :)
03.01.2013 18:52
дреме ми за оръфляците от БТВ - засега намерих начин да гледам Шампионска лига като почне и съм си ОК.
лично аз не гледам тази помия, така че ми е все едно. но 35 % спад на гледаемостта, колкото и милиционера Гергов да лъже, ще им пип* мамата пред рекламодателите :)
цитирай
13. balgarski7vinarki - нямам телевизор
03.01.2013 19:22
и съм сигурна,че до голяма и известна степен би ми служел за приспиване.
От друга страна ми липсва ,но вероятно надградената система - медия .
Нямам предвид- надградения Кобол, който е в навлизаща система, а финният, предполагаем в утопиите за настоящите времена.
Все пак- Wellcome New XCobol and fuck you OutsiderBastard- имам предвид географската позиция.
/фен съм на техно-доктрината и Сателитната Доминация/
цитирай
14. gandolfini - Без бОСФОР ТВ по добре
03.01.2013 19:26
браво на Булсатком
цитирай
15. miralyub - Поздрави за поста! Не бива да се ...
03.01.2013 20:11
Поздрави за поста!
Не бива да се кляка пред БТВ! Изключително подлярска медиа.
За съжаление у хората е настъпила някаква психоза след спирането й по Була и другите оператори- не се вайкат за това дали утре ще имат какво да ядат, нито какво да работят, а се вайкат как ще гледат турския сериал тази вечер. Нямате представа какви зомбирани и агресивни хора срещам тези дни. Жалко за нацията ни!
цитирай
16. patzolino - Вижте за какво всъщност става дума:
03.01.2013 23:59
http://patzolino.blog.bg/politika/2013/01/03/ceko-ceco-i-sie-ni-grabiat-kato-za-posledno.1037850
цитирай
17. borsi - БТВ пак с рекордни рейтинги, а не се излъчва в половин България. Хиляди баби вадят черпаци и ровят в таблетите за да гледат „медийния лидер“
04.01.2013 15:25
Съмненията, че bTV продължава да манипулира рейтингите си и така да изнудва рекламодателите със своите тарифи като „медиен лидер“ се потвърдиха http://www.novini.bg/news/109900-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B1%D1%82%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D1%81-%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%B8-%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D1%8A%D1%87%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.html
цитирай
18. shtaparov - Битиви си Е мутра, понеже е подчи...
05.01.2013 01:41
Битиви си Е мутра,понеже е подчинена на същата туркокомунистическа "партия",на която са подчинени и мутрите! Същата онази "партия",която превърна краварите в "царе" със среден пръст! Затова сега няма кой да ни копае лозята- щото бивши кравари и мулетари като тоя нагъл обесник станаха партийни любимци,а Българите изпаднаха в немилост!
цитирай
19. borsi - Разправията на "Булсатком" с "Би Ти Ви медия груп" съвсем загрубя
05.01.2013 04:57
Разправията на "Булсатком" с "Би Ти Ви медия груп" съвсем загрубя. Новите цени, които "Би Ти Ви медия груп" иска, представляват близо 50 на сто от сумата за правата на всички програми на "Булсатком". Би Ти Ви Медия Груп" пък се оплака, че "е обект на явна дискриминация от страна на "Булсатком", защото отказва да излъчва каналите на медията . http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5415071
цитирай
20. borsi - bTV поиска 50% от сумата за правата на всички програми на Булсатком
09.01.2013 06:01
http://reporter.blog.bg/novini/2013/01/04/btv-poiska-50-ot-sumata-za-pravata-na-vsichki-programi-na-bu.1038432
цитирай
21. borsi - Дойде краят на света - за Босфор ТВ
09.01.2013 06:02
http://patzolino.blog.bg/novini/2012/12/22/doide-kraiat-na-sveta-za-bosfor-tv.1034085
цитирай
22. borsi - Краят на Босфор ТВ - продължение
09.01.2013 06:02
http://patzolino.blog.bg/novini/2012/12/22/kraiat-na-bosfor-tv-prodyljenie.1034368
цитирай
23. borsi - НЯМА ЬТВ!
09.01.2013 06:03
http://patzolino.blog.bg/zabavlenie/2013/01/05/hitler-i-bosfor-tv.1038547
цитирай
24. borsi - Малко статистика
09.01.2013 06:04
Кого подкрепяте в спора?

67.68% - Булсатком
13.17% - И двете страни не са прави
10.57% - bTV
7.2% - Не мога да преценя
1.37% - И двете страни са прави
цитирай
25. borsi - СЕМ няма да се меси в спора между bTV и ”Булсатком”
09.01.2013 06:05
http://dnes.dir.bg/news/btv-sem-bulsatkom-12758706

От Българската асоциация на кабелните и комуникационни оператори (БАККО) обясниха, че конфликтът е възникнал, тъй като bTV предлагат задължителен пакет от 6-те си програми, без възможност за закупуване на права върху една или няколко от тях, а също нови и неизпълними условия, без наличието на прозрачна тарифа с ясни принципи на ценообразуване. Ако бъдат изпълнени исканията, ще трябва да се увеличат цените за крайните потребители.
цитирай
26. borsi - БТВ праща икономическа полиция срещу опонента си
09.01.2013 16:13
Империята отвръща на удара! БТВ праща икономическа полиция по опонента - Икономическа полиция разследва TV+. Медията е собственост на доставчика на цифрова телевизия „Бусатком“, който през последните няколко седмици е в сериозен търговски конфликт с други две големи частни телевизии у нас – bTV Media Group и TV7. http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/ikonomicheska-policiia-razsledva-tv-za-danychni-izmami,145163/
цитирай
27. borsi - Полицаите са задържали водещата Деси Хаджиева при акцията в телевизията на "Булсатком" ТВ+
09.01.2013 16:50
Полицаите са задържали водещата Деси Хаджиева при акцията в телевизията на "Булсатком" ТВ+ http://www.blitz.bg/news/article/175122
цитирай
28. borsi - От МВР и Гладна прокуратура предупреждават, че идните дни ще се правят внезапни проверки по домовете, за да се установи дали зрителите гледат БТВ
09.01.2013 19:40
"От МВР и Гладна прокуратура предупреждават, че идните дни ще се правят внезапни проверки по домовете, за да се установи дали зрителите гледат БТВ... В случай на не-гледане, ще се съставя протокол! Следват санкции!"
цитирай
29. pachangel - Нека нашите медии да видят колко са задружни.
09.01.2013 20:06
Нека нашите медии да видят колко са задружни.Как така една чисто еврейска телевизия да не бъде поставена където им е мястото.Не видях абсолютно никъква подкрепа на Булсатком и отказ от излъчването на тази чужда телевизия която излъчва само дезинформация в полаз на ционистите и тяхната колония САЩ.Не бих искал да излезе че всички наши медии са приватизирани с поставени марионетки и народа ни вече е тотално под медийно робство.
цитирай
30. borsi - БТВ разпозна врага в моето лице ;)
10.01.2013 00:31
В страницата на БТВ http://www.facebook.com/btv.official?ref=ts&fref=ts ми е сложен бан
цитирай
31. borsi - Eкипи на БТВ и ТВ7 са били на място преди (!) проверката на полицията.....
10.01.2013 05:15
Eкипи на БТВ и ТВ7 са били на място преди (!) проверката на полицията.....
цитирай
32. borsi - Излъган гражданин: bTV прави заблуждаваща реклама на VOYO - 8 лева за “безплатен” абонамент
11.01.2013 11:35
http://www.blitz.bg/news/article/175495
цитирай
33. borsi - В България се случва нещо подло, нещо страшно
11.01.2013 11:50
http://www.dw.de/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D1%85%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%B8/a-16512950
цитирай
34. borsi - БТВ дължи над 2,5 милиона лева
15.01.2013 16:21
Над 2,5 милиона лева дължи бТВ Медиа Груп на Музикаутор за авторски права за музика в излъчваните от телевизията филми и продукции. Медията не е плащала над 2 години........ http://news.ibox.bg/news/id_178956243
цитирай
35. borsi - bTV: Ще платим на Музикаутор, след като Булсатком плати на нас. Потърпевши сме от забавяне на плащания от контрагенти
15.01.2013 21:35
bTV: Ще платим на Музикаутор, след като Булсатком плати на нас. Потърпевши сме от забавяне на плащания от контрагенти http://www.dnes.bg/obshtestvo/2013/01/15/btv-shte-platim-na-muzikautor-sled-kato-bulsatkom-plati-na-nas.177677
цитирай
36. borsi - "Булсатком" и в конкурс за цифров мултиплекс
15.01.2013 21:42
Три компании заявиха намерения за участие в предстоящия конкурс за изграждане на цифрова телевизионна мрежа в България - "Булсатком" и в конкурс за цифров мултиплекс. "Булсатком" вече има и лиценз за джиесем оператор.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5442171
цитирай
37. borsi - bTV с нова оферта към “Булсатком”, сваля цената
16.01.2013 13:55
bTV с нова оферта към “Булсатком”, сваля цената
http://www.blitz.bg/news/article/176506
цитирай
38. borsi - Бойко Борисов се е намесил в спора между БТВ и Булсатком
23.01.2013 13:27
Премиерът Бойко Борисов се е намесил в спора между БТВ и Булсатком. Най-вероятно до обяд ще бъдат подписани новите договори между оператора, БТВ и TV7, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски http://www.novini.bg/news/113877-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0-%D0%B1%D1%82%D0%B2-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D1%83%D0%BB%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%BC.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 6014762
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930